gevelafwerking - McHome

plaatje
logo mchome
Ga naar de inhoud

Gevelafwerking

Hoe gaat de buitenzijde van uw nieuwe woning eruit zien?

In steeds meer gemeentes in Nederland wordt de welstand (de schoonheidscommissie) losgelaten. Dit kan betekenen dat er meer variatie in het landschap komt. Er moet echter wel voor wansmaak worden gewaakt.  

Het vrijlaten van welstand betekend dat het traditionele Nederlandse baksteenuiterlijk steeds vaker wordt vervangen door andere strakke gevelafwerkingen. Het toepassen van gevelstuc neemt snel toe, evenals gevelafwerkingen met onderhoudsvrije beplatingen. Hieronder vindt u een selectie uit het grote aanbod.


Mc-Home.nl moderne woningen gevelbekleding Steenstrips met gevelstuck
Mc-Home.nl moderne woningen in staalframebouw gevelbekleding Steenstrips met gevelstuck
Steenstripsysteem

In Nederland en Belgie is metselwerk het meest bekend als gevelafwerking. Deze methode wordt, onder invloed van strengere milieu-eisen langzaam vervangen door steenstrips. Aanstuwer is het feit dat bij tradtioneel metselwerk veel onnodig materiaal wordt gebruikt en er veel bouwafval door ontstaat. 2 cm dunne gezaagde of gebakken steen nemen de plaats in van 10 cm steen + 5 cm metselspouw. Dit maakt de gevel aanmerkelijk slanker of bij gelijkblijvende dikte verhoogt de isolatiewaarde van de gevel doordat de brede steen en de spouw wordt vervangen door extra isolatie. Bij de meeste steenproducenten is hun collectie nu ook verkrijgbaar in strip uitvoering.

Er is optisch geen verschil te zien met traditioneel metselwerk. McHome heeft ruime ervaring met deze manier van bouwen en kan het van harte aanbevelen.

McHome moderne villabouw gevelafwerking gevelstuc energieneutraale levensloopbestendig staalframebouw
Gevelstuck

Een strak ontworpen moderne woning vraagt bijna om een gestucte gevel. Maar ook klassieke woningen en landhuizen krijgen een andere niveau als ze worden afgewerkt met gevelstuc. Gevelstuc zorgt voor een upgrade van uw nieuwe woning. In Duitsland is het Norm en in Nederland wordt het steeds vaker toegepast.

Mc-home.nl Eternit Equitone tectiva moderne gevelbekleding staalframebouw energieneutraal
Mc-home.nl Eternit Equitone tectiva moderne gevelbekleding staalframebouw energieneutraal
Eternit Equitone

AUTHENTICITEIT: Ieder paneel bezit het primitieve karakter van het originele, in de massa gekleurde vezelcementmateriaal.

PERSOONLIJKHEID: Door het productieproces is ieder paneel uniek in zijn afwerking en in zijn kleurschakering, waardoor opmerkelijke gevels kunnen worden gebouwd.

AANVOELEN: Ruw, niet gepolierd maar wel licht geschuurd vezelcement-oppervlak.
Voordelen en eigenschappen
 • Sterke en stijve plaat
 • Glad esthetisch oppervlak met natuurlijke kleurschakeringen
 • Door-en-door gekleurd
 • Brandveilig (niet-ontvlambaar, niet-brandverspreidend)
 • Geluidsisolerend
 • Bestendig tegen uiteenlopende temperaturen
 • Waterbestendig
 • Bestendig tegen vele levende organismen (schimmels, bacteriën, insecten, ongedierte, etc.)
 • Bestendig tegen vele chemicaliën
 • Milieuvriendelijk, geen emissie van schadelijke gassen

*Alle productkarakteristieken zijn terug te vinden in het productinformatieblad die u bij de downloads kan terugvinden.

EQUITONE [tectiva] behoeft geen specifiek onderhoud en geen herbehandeling (coating) na verloop van tijd. Voor kleine verontreinigingen kan men de plaat afwassen met een zachte zeepoplossing gevolgd door spoelen met schoon water.  


www.Mc-Home.nl moderne woningen gevelbekleding rockpanel colors
Rockpanel - Colors

Hedendaagse architectuurtrends als gelaagdheid en organische vormen in combinatie met een sterke nadruk op kosten en installatietijd vragen om flexibel maar robuust plaatmateriaal dat eenvoudig op elk gewenst formaat en in elke gewenste vorm kan worden toegepast. De ROCKPANEL Group is onderdeel van ROCKWOOL B.V. en produceert duurzaam plaatmateriaal op basis van het gesteente basalt. De duurzaamheid en voordelen van steen én hout zijn bij ROCKPANEL in één product verenigd! De producten passen moeiteloos binnen duurzame ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld het passiefhuis.

mc-home.nl modern woningdesign gevelafwerking Plastica massief NT
Plastica Massief NT

Massief NT kunststof gevelbekleding biedt alles om te werken in  vrijheid én zekerheid in ontwerp en uitvoering. De gevelbekleding is bijzonder  duurzaam en heeft een schitterende uitstraling. Massief NT is all-in. Inclusief  technische ondersteuning, garanties, bevestigingsmiddelen en mogelijkheden voor  maatwerk.
Mooi, mooier, mooist
Massief NT is kunststof gevelbekleding van hoge kwaliteit en standaard  uitgevoerd volgens brandclassificatie Euroklasse B. De gevelbekleding heeft een  acrylaat toplaag en is voorzien van een dubbelzijdig decor. Met Massief NT heeft  u een ruime keuze in kleuren van warme houtdessins, behoudende decoren of juist  trendy designs.
   
 • standaard brandclassificatie Euroklasse B  
 • standaard dubbelzijdig decor  
 • vier standaardafmetingen  
 • standaard acrylaat-toplaag  
 • bijbehorende bevestigingsmaterialen   
 • milieuvriendelijk (PEFCTM /  30-31-726)
 • Mc-Home.nl moderne woning ontwerp met onderhoudsarme gevelbekleding Eternit Sidings
  Eternit Sidings CEDRAL

  De CEDRAL stroken zijn vervaardigd uit vezelcement, een uiterst duurzaam en milieuvriendelijk materiaal.  De gevelstroken zijn verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: CEDRAL Wood biedt u de bekende cederhoutstructuur en CEDRAL Smooth heeft een licht gestructureerd uitzicht.  Ze zijn ook perfect combineerbaar met het gamma CEDRAL Board voor het bekleden van dakranden dankzij het gelijklopend kleurenschema.

  mc-home.nl moderne villabouw energienutraal in staalframebouwwijze gevelbekleding Eternit Textura
  Eternit Textura

  Deze gevelplaat is extra robuust dankzij de watergedragen acrylaatdispersie met lichte korrelstructuur. Kortom, een sterke gevelplaat die heel wat esthetische mogelijkheden biedt. Bovendien zorgt TEXTURA uitgevoerd in stroken voor verassende effecten.

  Voordelen en eigenschappen
  •Sterke en stijve plaat
  •Esthetisch licht gestructuured oppervlak
  •Geringe vervuiling
  •Grotere afmetingen
  •Breed kleurengamma
  •Hoge stootvastheid
  •Brandveilig (niet-ontvlambaar, niet brandverspreidend)
  •Geluidsisolerend
  •Bestendig tegen uiteenlopende temperaturen
  •Waterbestendig (niet op daken of afhellende vlakken in buitentoepassingen gebruiken)
  •Bestendig tegen vele levende organismen (schimmels, bacteriën, insecten, ongedierte, etc.)
  •Bestendig tegen vele chemicaliën
  •Milieuvriendelijk, geen emissie van schadelijke gassen


  Mc-home.nl moderne woningbouw gevelbekleding eternit-pictura
  Eternit Pictura

  PICTURA heeft een glad zijdeglans oppervlak. PICTURA wordt afgewerkt met een dubbele laag watergedragen acrylaatdispersie op de beeldzijde voorzien van een UV-geharde PU-topcoating. De beeldzijde heeft een glad en mat uitzicht. De topcoating zorgt voor een hard en krasbestendig oppervlak met “anti-graffiti” eigenschappen.

  mc-home.nl cembrit gevelafwerking energieneutrale woning staalframebouw
  mc-home.nl cembrit gevelafwerking energieneutrale woning staalframebouw
  Cembrit

  Vezelcement is een klassiek bouwmateriaal. Het wordt wereldwijd al door vele generaties gebruikt. Cembrit besloot bijna een eeuw geleden producten te ontwikkelen met vezelcement. Terugkijkend maakte dit product enorme kwaliteitssprongen door steeds weer verbeterde samenstelling en behandeling. Ook groeide het aantal toepassings-mogelijkheden sterk. Op basis van kennis en ervaring heeft Cembrit in de loop der jaren veel gunstige eigenschappen toegevoegd aan vezelcement. Denkt u daarbij onder meer aan:
   
  • Zeer sterk en duurzaam;
  • Flexibel in vorm en toepassing;
  • Waterafstotend en vorstbestendig;
  • Onderhoudsarm;
  • Makkelijk te bewerken;
  • Eenvoudig en snel te monteren;
  • In vele kleuren leverbaar;
  • Voorzien van een compleet programma accessoires.

  Dit maakt vezelcement producten tot dé bouwmaterialen van de toekomst. Het geheim achter de uitzonderlijke duurzaamheid en kracht van de Cembrit vezelcement producten ligt in het productieproces. Ook de doordachte en veelvuldig getoetste mix van grondstoffen als cement, vezels en bindmiddel, spelen een belangrijke rol. Een ander groot voordeel van Cembrit bouwproducten is dat deze uitzonderlijk goed bestand zijn tegen de effecten van weersomstandigheden. Intense hitte en vorst, zware regenval en wind vormen nauwelijks enige bedreiging voor de vezelcement producten van Cembrit. Ze zijn vormvast, ondergaan een natuurlijke veroudering en hebben een opmerkelijke weerstand tegen rottingsverschijnselen en mosaangroei.

  mc-home.nl moderne energieneuttrale woningontwerpen in staalframebouw gevelafwerking fibrecem
  Fibrecem

  De vezelcementplaat van Inncempro genaamd FibreCem is vervaardigd uit hoogwaardig, duurzaam, met vezels versterkt cement. Lichtgewicht, robuust, water- en vorstbestendig en onbrandbaar zijn de essentiële eigenschappen van dit uitstekende bouwproduct. Fibrecem is toe te passen als gevelbekleding, plafondbekleding, zijwang voor dakkapellen, dakoverstekken, boeien, etc Te verkrijgen in meedere afwerkingen, glad of houtnerfstructuur.

  mc-home.nl moderne energieneutrale woningen in staalframebouw gevelbekledingen Trespa Pura woningen
  Trespa Pura

  Trespa® Pura NFC® is leverbaar in een breed assortiment natuurlijke houtkleuren om het huis nog mooier te maken. Het is bestand tegen weersinvloeden, snel te installeren, veilig en sterk

  mc-home.nl moderne woningen ontwerpen en bouwen met staalframebouw Modiwood
  Modiwood

  ModiWood hout ondergaat een verhitting en afkoeling proces, waardoor de cel structuur verandert.
  Door dit proces wordt de duurzaamheid verhoogd. Er ontstaat een mooie diep bruine kleur en de isolatiekenmerken worden verbeterd. Hierdoor wordt ModiWood ideaal voor o.a. gevelbekleding, tuinmeubels en schuttingen. Er wordt niet voor niets 10 jaar garantie gegeven op alle ModiWood producten.
  Milieu
  Het vervaardigingproces van ModiWood is een buitengewoon milieuvriendelijk proces. Er worden alleen houtsoorten gebruikt die afkomstig zijn uit bossen waar herbeplanting plaatsvindt. Tijdens de productie van ModiWood worden er geen chemicaliën gebruikt.
  Werk snel met ModiWood
  ModiWood is snel en eenvoudig te monteren, onderhoudsarm en milieuvriendelijk. Met ModiWood bent u verzekerd van een mooie natuurlijke uitstraling van uw gevelbekleding.
  Duurzaam
  ModiWood is duurzaam en milieuvriendelijk, ModiWood werkt alleen met de beste grondstoffen en weert chemicaliën.

  mc-home.nl moderne energieneutrale villa's gevelafwerking nobelwood
  Nobelwood

  NobelWood® is een alternatief voor tropisch hardhout op basis van biomodificatie van snel groeiend naaldhout met een biobased hars, gemaakt van het afval van rietsuikerstengels. Op basis van NobelWood® zijn nieuwe varianten ontwikkeld voor houten geveltoepassingen.

  Zo is er nu ook NobelWood® FRX, de brandvertragende variant van NobelWood®. Daarnaast biedt NobelWood® Equal Weathering een oplossing indien een vergrijsde uitstraling gewenst is vanaf de montage. Verder kan NobelWood® Color afgewerkt worden met een hoogwaardige semi transparante coating in diverse kleuren

  Wilt u meer impressies van het NobelWood®? Bekijk dan op de Foreco site de NobelWood-projecten.
  Mc-Home.nl Accoya duurzaam hout
  Accoya®

  Accoya® hout is ideaal voor onderhoudsarme toepassingen waar esthetiek van belang is. Dankzij de hoge maatvastheid en duurzaamheid van Accoya-hout zijn de totale levensduurkosten laag. Onafhankelijke tests tonen aan dat coatings langer meegaan op beplating/gevelbekleding van Accoya dan op concurrerende producten.

  Mc-Home.nl moderne woningen bouwen gevelafwerking Western red Ceda
  Western Red Cedar

  Western Red Cedar is een Noord-Amerikaanse naaldhoutsoort met een hoge natuurlijke duurzaamheid. Het geniet een grote populariteit als (vergrijzende) gevelbekleding, waardoor woningen en gebouwen een zowel natuurlijke als chique uitstraling krijgen. Door de relatief lage volumieke massa en de zachtheid van het hout, laat het zich uitermate goed bewerken en verwerken.  Western Red Cedar staat bekend om de wonderlijke kleurvariaties die uiteenlopen van licht geelbruin, via rozebruin en zalmkleurig naar chocoladebruin. Deze variaties zijn met name goed te zien na het schaven. Zonder behandeling, vervagen de kleuren binnen korte tijd naar egaalgrijs. Het vergrijzingsproces kan worden versnel ( en onder controle worden gehouden zodat een egale vergrijzing ontstaat) door het product vooraanbrengen te (laten) behandelen met bijvoorbeeld Olympic Stain.
  mc-home.nl gevelafwerking Cape Cod
  Cape Cod

  Cape Cod is een houten gevelbekleding dat al jaren met succes weerstand biedt tegen de meest wisselvallige weersomstandigheden. Vervaardigd volgens innovatieve procedures voor houtdroging en verduurzaming. Cape Cod wordt gemaakt van Lodgepole Pine, ook wel bekend als Noord-Amerikaans grenen.
  Geef gebouwen karakter
  Opvallende architectuur vraagt om een gevel van de beste kwaliteit. Cape Cod wordt afgewerkt met een hoogwaardige watergedragen acrylaatlak. De houten gevelbekleding is vanaf 50 m2 leverbaar in iedere gewenst kleur. Of het nu RAL, NCS of kleur naar monster is.
  • FSC® C016391
  • bewezen bestendig tegen alle weersinvloeden
  • onderhoudsvriendelijk
  • vrijwel alle kleuren mogelijk
  • 15 jaar garantie
  Voor meer informatie bezoek de productsite Cape-cod.nl.
  Mc-Home.nl moderne woningbouw natuursteen flexstone gevelafwerking
  Mc-Home.nl moderne woningbouw natuursteenstrips gevelafwerking geopietra
  Geopietra natuursteen

  Nauwgezet en met natuurlijke grondstoffen gereconstrueerd. Elke steen wordt met de hand geschilderd en zorgvuldig omgetoverd tot een uniek natuurlijk product van hoge vakmanschap.
  Voordelen Geopietra muurstenen: beperkte dikte, vlakke achterkant, hoge isolatiewaarde, licht in gewicht en zeer eenvoudig en arbeidsvriendelijk aan te brengen.

  Deze steenstrips zijn geschikt voor binnen en buiten en zijn gemaakt van 100% natuurlijk materiaal en zijn op iedere ondergrond, ook op isolatie, te verwerken. In sommige gevallen zoals bij hout is er een beperkte en eenvoudige voorbewerking nodig.

  Elke steen is een natuurgetrouwe kopie van een echte steen en wordt los verlijmd en vervolgens afgevoegd De stenen kunnen ook  "koud op elkaar" geplaatst worden, zonder voeg.

  Er wordt door Geopietra 50 jaar garantie geven op de stenen, kleur, cement en lijm. Stenen worden op zeer professionele wijze gekleurd. Het voegmateriaal (cement) is in 5 kleuren verkrijgbaar. Het voegcement (Geostuc) kan desgewenst ook nog gemengd worden met Geosab (grove korrels voor een oud uiterlijk). Inbrengen van de voeg gebeurt eenvoudig met een spuitzak.

  Oude details (dichtgemetselde ramen, houten constructies etc.) kunt u toevoegen voor een optimaal resultaat.

  Geopietra staat ook bekend onder de naam Eldorado Stone.

  Mc-home.nl Aluminum gevelafwerking
  mc-home.nl moderne woningbouw gevelbekleding aluminium sandwich
  Alucopal®  / Alucobond®

  Alucopal® is een gevelbekledingssysteem van aluminium composiet materiaal. De weerzijden van het plaatmateriaal zijn voorzien van een gecoate aluminium toplaag; hoge duurzaamheid, kleurvast, hoge sterkte en stijfheid en eenvoudig te verwerken. Alucopal® is o.a. geschikt voor exterieur en interieurtoepassing:gevelbekleding, luifels, kolombekleding, boeiboorden, borstweringen, entrees.


  Bij ALUCOBOND® A2 zijn vervormbaarheid en vrijheid van ontwerpen zeer groot en dit in een onbrandbare kwaliteit. Door de aluminium composiet te bewerken met de modernste freestechnieken zijn met behulp van 3d-software de meest bijzonder creaties denkbaar. De uitgebreide project referenties op onze website geven een goede indruk van wat esthetisch en technisch mogelijk is met aluminium composiet. Een verscheidenheid aan kleuren, waaronder uiteraard unikleuren en metallics, maar ook geborsteld aluminium en onder anderen Spectra en Sparkling kleuren zijn mogelijk. Met Alucobond Design behoort zelfs uw persoonlijke ontwerp geprint op aluminium tot de mogelijkheden.


  mc-home.nl traditioneel metselwerk
  Traditioneel Metselwerk
  In Nederland en Belgie is metselwerk het meest bekend als gevelafwerking. Deze methode wordt, onder invloed van strengere milieu-eisen langzaam vervangen door steenstrips. Aanstuwer is het feit dat bij traditioneel metselwerk veel onnodig materiaal wordt gebruikt en er veel bouwafval door ontstaat. 2 cm dunne gezaagde of gebakken steen nemen de plaats in van 10 cm steen + 5 cm metselspouw. Dit maakt de gevel aanmerkelijk slanker of bij gelijkblijvende dikte verhoogt de isolatiewaarde van de gevel doordat de brede steen en de spouw wordt vervangen door extra isolatie. Bij de meeste steenproducenten is hun collectie nu ook verkrijgbaar in strip uitvoering.  Stuur een mail voor een GRATIS adviesgesprek, schetsontwerp en begroting! 


  Terug naar de inhoud