nieuws - McHome

Ga naar de inhoud

Actueel nieuws
ACTIE vanaf 1 juni 2023: LAGERE bouwprijzen voor Groningen, Drenthe en Overijssel en andere regio’s. Door extra ruimte bij de PREFAB-producent en regionale afbouwbedrijven gelden er aanzienlijke KORTINGEN op de bouwsommen. Vraag direct de prijslijsten met kortingen aan!

standaard McHome woningen Energielabel A+++
Standaard hogere kwaliteit bouw levert standaard een hoger Energielabel.  
De McHome woningen worden standaard BETER gebouwd. dit betekend dat er veel isolaties worden ingebracht en er luchtdicht wordt gebouwd. Tesamen met een efficient verwarmingssysteem en een pakket PV panelen ( zonnepanelen) verkrijgen de McHome woningen standaard Energielabel A+++. en dat merkt u aan de energiekosten, nu en in de toekomst.
Energieneutrale installaties in staalframebouwsysteem
Energie-Neutraal bouwen?

Eerst een beter bouwsysteem kiezen

Nu het besluit is gevallen de gaskraan definitef dicht te draaien is het zaak na te denken pver de keus van een alternatieve installatie. Maar u ook goed aan doet is na te denken over een modren en beter bouwsysteem passend bij die nieuwe installaties die, als u niet de juiste keuzes maakt, voor veel extra kosten en dus ook tot hogere maandkosten kunnen leiden.  

BungalowBouwNederland levensloopbestinge onderhoudsarme woning type C101
Levensloopbestendige woningen
De vraag naar levensloopbestendige woningen wordt steeds groter. Doordat mensen steeds ouder worden wil men steeds vaker een woning bouwen waar ze zo lang mogelijk kunnen blijven wonen, als ze ouder worden. Comfortabel, toegankelijk, veilig onderhoudsarm en energieneutraal ( als het kan).

Wat is een levensloopbestendige woning? Levensloopbestendige woningen worden ook seniorenwoningen genoemd. Zo kan wen levensloopbestendige woning worden ontwerpen in een moderne stijl of met een klassieke uitstraling, De indeling is vooral bepalend. In een levensloopbestendige woning worden voorzieningen aangebracht die het mogelijk maken deze ook te gebruiken als men in de toekomst wat minder goed ter been wordt of die om andere redenen de veiligheid en of de toegankelijkheid van de woning een spelen. Met een levensloopbestendige woning is men voorbereid op alle levensfasen. Zo kan men lang in de eigen woning blijven wonen.
Levensloopbestendige woningen bouwen en ontwerpen Onze Architecten ontwerpen voor opdrachtgevers levensloopbestendige woningen, ook wel omschreven als levensloopwoningen of levensloopgeschikte woningen.
De voorzieningen van een levensloopbestendige woning Levensloopbestendige woningen zijn op de begane grond altijd voorzien van een slaapkamer en een badkamer. Een levensloopbestendige woning heeft daarom wat meer ruimte nodig op de begane grond. Om nog meer ruimte op de begane grond te voorkomen kan er ten behoeven van installaties, extra ruimte voor opslag, logees, gasten kinderen of kleinkinderen een kleine verdieping worden gebouwd. Op de site vindt u al tientallen ontwerpen van dit type.
www.mc-home.nl schuur woning met staalframebouw energieneutraal
Wachttijden in de bouw... Waarom?

de bouw is redelijk overspannen geraakt. Aannemers zitten vaak op korte termijn vol met werk. U hoeft echter echt niet lang te wachten als u niet wilt of moet. Bouwen met een (hybride) prefabbouwmethode als staalframebouw kent praktisch geen wachttijd. Meer op ATLANTA-MBS.McHome op de beurs
Mc-Home. is een Geregistreerd Merk.

Mc-Home.nl is een webportaal voor hen die ontwerpen, plattegronden, ontwerpers en bouwers zoeken. Mc-Home is onderdeel van ATLANTA-MBS, PREFAB staalframebouw productiebedrijf. De woningen worden gebouwd door de regionale bouw-organisaties

Ontmoet ATLANTA en McHome!
  
Als u bouwplannen heeft en geïnteresseerd bent hoe woningen, op een moderne manier prefab worden gebouwd bent u van harte welkom voor bezoek aan ons bedrijf ATLANTA MBS.
 
Daarnaast zijn we ook dit én volgend jaar weer present op diverse bouw- en woonbeurzen in het land

* 13, 14 en 15 oktober 2023 HUISWOONBEURS Hardenberg
 
* November 2023 Beurs NIEUWBOUW XL Groningen
 
* Januari 2024 Beurs BOUWPLAN Assen

www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw
Denk eens aan een moderne bouwmethode!

Wilt u ook een nieuwe woning laten bouwen? Denk dan eens aan een moderne bouwmethode als Staalframebouw. Het product heeft alles in zich om te voldoen aan de eisen welke worden gesteld aan moderne woningen: grote ontwerp vrijheid, krimp- en rekvrij en droog bouwen, toekomstbestendig door hoge isolatiewaarden en perfecte kierdichtingen bij slanke wanden (260 mm = RC 6!!). Bovendien is bouwen met staalframe meestal goedkoper bouwen.

U vindt meer informatie op de pagina bouwsystemen.

www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw
Zoekt u een mooi ontwerp of indeling voor een nieuwe bungalow?

Mc-Home heeft een serie moderne bungalows voor u paraat. Kom ze allemaal bekijken op de bungalowpagina. En niet vergeten: vrij ontwerpen en de beste prijzen van Nederland!

Maak een afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.  
www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw
Schetsontwerp tegen gereduceerd tarief!

U gaat wellicht uw grootste aankoop ooit doen. Haal dan zekerheid inzake het ontwerp van uw nieuwe woningen en de kosten ervan. Maak gebruik van onze betaalbare ontwerp- en calculatietrajecten! Meer weten? stuur direct een mail! 

www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw
De prijs en de bouwtijd..

Heeft u al een Architect of een ontwerp? En zelfs al een begroting? Stuur ons de tekeningen en de kans is aanwezig dat u, zeker op dit moment, een betere prijs en kortere bouwtijden kunt krijgen.

www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw

Straks geen Gas meer. Maaar wat dan?

 
Amsterdam maakte vandaag bekend in 2050 een aardgasloze stad te willen zijn om de CO2-uitstoot terug te dringen. Alle huizen moeten tegen die tijd dus op een andere manier verwarmd worden. Voor heel Nederland geldt trouwens dat we de komende decennia afscheid nemen van aardgas. Maar daar komt niet één alternatief voor in de plaats. De beste oplossing verschilt per stad, dorp of wijk.  

We zetten de opties op een rij.


 
Lees meer op pagina installaties

Bron: NOS.NL

www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw

De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2023 radicaal veranderen (WABO)

De aanvraag omgevingsvergunning gaat vanaf 2021 radicaal veranderen als de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen in werking treedt voor de bouw van grondgebonden woningen (gevolgklasse 1)  wordt vanaf 2021 geen inhoudelijke Bouwbesluittoets meer uitgevoerd door de gemeente. De vergunninghouder is dan verplicht zijn bouwplan door een private kwaliteitsborger te laten toetsen aan het Bouwbesluit.  Ook na oplevering blijft de aannemer aansprakelijk voor gebreken en tekortkomingen waarvan hij niet kan aantonen dat die hem niet zijn aan te rekenen.
www.mc-home.nl moderne woning bouwen energieneutraal en aardbevingsbestendig in staalframebouw

Verwarmingsystemen gaan toch op de schop.

Nu de Rijksoverheid op 15 december j.l. heeft besloten om warmtepompen en zoneboilers vanaf 1 januari 2016 te gaan subsidieren wordt een warmtepomp wellicht iets interessanter dan het tot nu was als het werd toegepast in een energiearme woning.
Samen met het laten stijgen van de gasprijs probeert de overheid duurzame systemen meer te stimuleren. Maar uiteraard moeten we kritisch blijven kijken en berekenen. We zullen u dus op de hoogte blijven houden van nieuwe ontwikkelingen die ervoor kunnen zorgen dat het allemaal betaalbaar blijft.

De installatietechniek gaat met grote sprongen voortwaarts. De nieuwste warmtepompen werken al veel stabieler dan die van enkele jaren terug. Een erg mooie stap naar voren is het toepassen van thermodynamische systemen. Deze systemen hebben de prijs van luchtwarmtepomp en het rendement van een aardwarmtepomp; en dat is alvast een positief uitgangspunt.

We blijven het echter zeggen: heeft u de mogelijkheid voor een gas-aansluiting: laat dan een rendementsberekening maken en overweeg toch nog de aanschaf van Gas CV installatie. U kunt altijd nog overstappen.

Wilt u meer weten: kijk op de pagina installaties.


Vragen over voorwaarden bij bouwen onder Bouwgarant©. Welke voorwaarden moet ik hanteren bij nieuwbouw of verbouw?

 
·        De Covo2010 gebruikt u bij onderhoud of een verbouwing aan uw woning.
 
·        De AVA 2013 is van toepassing als u een geheel nieuwe woning laat bouwen, maar als u een Nieuwbouwgarantie wilt af sluiten, moet u gebruik maken van de standaard overeenkomsten met algemene voorwaarden.
·        De UAV-voorwaarden worden doorgaans gebruikt als u bouwt of verbouwt met een architect.
 

 
Wat is het verschil tussen AVA 2013 en Covo2010?
 
BouwGarant-aannemers zijn vanaf 1 september 2010 verplicht de Covo2010 te hanteren bij particuliere opdrachtgevers. Bij nieuwbouw en zakelijke opdrachten kunnen de AVA-voorwaarden van toepassing worden verklaard. Het  belangrijkste verschil tussen de AVA-voorwaarden en de Covo2010 is dat bij de Covo2010 de Geschillencommissie Verbouwingen en Nieuwbouw van toepassing is bij geschillen.

Wanneer zijn de UAV-voorwaarden van toepassing?
 
De UAV-voorwaarden worden vooral gebruikt door architecten. Als u deze voorwaarden hanteert, kunt u geen Verbouwgarantie afsluiten. Wanneer u dit wel wilt, adviseren wij u de UAV-voorwaarden te vervangen door de Covo2010.
 
Particuliere opdrachtgevers moeten de Covo2010 gebruiken bij verbouw, onderhoud en renovatie tot een aanneemsom van €350.000. In alle andere situaties kunt u de AVA-voorwaarden onder regie hanteren. U kunt ook de BouwGarant Verbouwgarantie afsluiten.
 
Bron Bouwgarant©. Meer info op www.bouwgarant.nlTerug naar de inhoud